Fagområder

Murarbeid

Murarbeid kan omfatte alle deler i et byggeprosjekt, tak, vegger, gulv, terrasser, støttemurer etc. Felles for alle oppgavene er at grunnforholdene må avdekkes og hvilke «krefter» murarbeidet skal håndtere. Dette setter premissene for hva som skal utføres mht forarbeid, dimensjonering, armering og etterarbeid.

 

Les Mer

Fasaderehabilitering

Alle fasader må vedlikeholdes og vil etter en tid trenge fullstendig fasaderehabilitering .Vær og vind tærer på fasaden.En grundig vurdering av fasaden er derfor alltid fornuftig.

Les Mer

Balkongrehabilitering 

Mange balkonger lider under dårlig vedlikehold. Vær og vind tærer på materialene, og ofte ser vi rust og skader i puss. Vi har rutinene og den underliggende kunnskapen om balkongrehabilitering som kreves for å sikre at ditt prosjekt leveres til riktig tid til avtalt pris ,med forventet

kvalitet. Vi kan hjelpe med hele prosessen, slik at balkongen blir god som ny! 

Les Mer

Flislegging

Flislegging er noe man forbinder historisk med land i syd Europa på samme måte som man i Norge har benyttet treverk i konstruksjon og overflater. I Norge er flis legging først blitt vanlig i «nyere tid». I dag er fliser et naturlig valg og man kan velge i et ekstremt stort spekter av design og material komponenter til alle bruksområder. Dette medfører at det har oppstått et stort behov for økt kunnskap om materialer, leggeteknikk og forarbeid med hensyn til hvilke typer flater som skal flislegges.

Les Mer

Piperehabilitering

Bare i Oslo er det flere hundre tusen piper laget av teglstein. Dette var den vanligste byggemetoden i flere hundre år. De fleste av disse pipene er fortsatt aktive. Rehabilitering av disse pipene blir derfor mer og mer vanlig etter hvert som husene og pipene svekkes. I tillegg til at pipene svekkes av været og aktiv bruk, er det også mange av disse pipene som ikke oppfyller dagens krav til utforming, størrelse etc.

Les Mer

Betong og betongrehabilitering

Betong er et allsidig materiale og er et av de mest brukte byggematerialene i verden i vår tid. Bare fantasien setter grenser for betongens formbarhet. Riktig produsert og ved normal bruk har betong lang levetid og stor styrke. Sement er pulveret som blandes med vann, sand og stein, betong er byggematerialet som blir resultatet av denne blandingen. Ved ulike blandinger og tilførsel av andre produkter blir betong til et «super produkt».

Les Mer

Tegelforblending

Det å bygge med teglstein har blitt utført i ualminnelige tider. Teglstein slik vi kjenner den i dag kan faktisk føres tilbake til byggingen av den Kinesiske mur. Da først ble prosessen utviklet som gir oss kvaliteten og styrken som kjennetegner teglstein; - meget slite sterk, ingen gasser, håndterer skiftende værforhold, gir ikke næring til sopp, god isolasjons evne etc.

Les Mer

Naturstein

Det er noe Ur-Norsk å benytte naturstein i et byggeprosjekt. Det er vakkert, vedlikeholdsfritt og varig.

Naturstein kan brukes både inne og ute, til fasader eller gulv. Anvendelses området er strengt tatt begrenset av vår fantasi.

Utfordringen er at materiale er unikt mht. form, farge og fasong, så felles for de fleste naturstein prosjekter er at det kreves et godt blikk for sluttresultatet før man begynner.

Les Mer

Tømrer og snekkerarbeid

I mange av prosjektene inngår det ofte snekkerarbeid som en del av total leveransen. Avhengig av type prosjekt og behov benytter vi egne ressurser eller noen av våre samarbeidspartnere.

Les Mer

Malertjenester

I Norge har maling omtrent gått fra kun linolje- og tjærebaserte produkter til et hav av varianter for ekstern og intern behandling av alle type flater. Det er uhyre viktig at riktig produkt blir benyttet til type overflate og forhold som den skal fungere i.

Les Mer

Kjemisk malingsfjerning

Kjemisk malingsfjerning utføres som regel i samband med rehabilitering av tre- eller pussede fasader. Mange fasader har i årenes løp blitt pusset opp med feil type maling eller mange lag med ulike typer noe som gjør at underlaget over tid går i stykker. For at ny rehabilitering skal være vellykket, må man fjerne alt slikt belegg.

Les Mer